01 dubna 2021

VELIKONOCE ve schránce

Ačkoliv Česká pošta neustále zdražuje a poskytované služby se horší, obálka objevená ve schránce je vždy něco, co mé srdce zaručeně potěší! A Velikonoce jsou krásná záminka, proč udělat nejen sobě, ale i lidem okolo radost.

Chcete-li načerpat trošku velikonoční atmosféry či nasbírat inspiraci na rychlopřání ( to ještě někdy dojde aneb do příštích Velikonoc času dost), neleňte a pojďte se kochat.

 Není nad to mít přátele, co s vámi sdílí radost z posílání dekorovaných kusů papíru v jiném kusu papíru - ano, i tak se dá pohlednice či přání popsat. Když ale do toho dáte kus svého myokardu, nebojíte se nálepek či vtipných narážek, příložíte třebas nějaký čaj nebo sladkost, okamžitě toto poselství v obálce dostává nový rozměr. 

Společně s mým parťákem pro každou špatnost jsme naše kamarády a známé obeslali, co to jen šlo. Nejsem sice fanoušek manufakturní výroby, užívám si, když je každý kousek originál a já se nemusím stresovat s tím, aby to vypadalo stejně. Ale tak jsem se do toho ponořila (v mezičase psaní bakalářky) a zatímco drahá polovička vymýšlela vzletné vtipností nabité rýmy, já stříhala a lepile s malou obměnou v podobě lepení a stříhání.

 
Tyto odměny jednoho a toho samého návrhu vznikly čirou náhodou. Tentokrát za skvělý design (toho rámečku) můžou hnojiva Weiki, která mi čirou náhodou přišla pár dnů zpátky poštou. A grafiku mají boží, to se musí nechat! (hnojiva už se taky testují, uvidíme, zda s nimi rajčata budou pokojená).
Zvířatka nejsou mojí silnou stránkou, ale čas od času se o ně pokouším. Nesnažím se o skutečnou interpretaci, ale je tak zkouším.....když se to alespoň vzdáleně podobá kuru domácímu, o nějž se pokouším, jsem spokojená.
Obálky z papírových nákupních tašek jsou nejen super formou, jak je znovu využít, navíc mám slabost pro tmavé obálky. Ono tam hned všechnona světlém podkladu krásně vynikne a hned to vypadá jinak. Přitom tady na ty konkrétní stačí papírová taška, nůžky a širší washi páska.


Pečetidlo a vosky jsou další úžasná věc, kterou jsem objevila díky skvělé a neopakovatelné tvořivé Hrušce (@creative_pear_cz). Pár kapek, pak orazit pečeť....prostře ten počit, když máte v ruce hotovou pečeť je k nezaplacení!

Pokud vás zaujala abstrakce mistr Dona Cockina (čte se Don Kokýno), řeknu k tomu jen toto .- nebýt tady mistra, nezažila bych po dlouhé době ten nezapomenutelný pocit, jaké je to dívat se v galerii na veledílo a doslovně chápat jeho smysl a přesah. A když přečtete název oné malby, přijde k vám prozření tak neopakovatelné....prostě ŠUMĚNÍ MOŘE v karibské zátoce Hulala.

Posíláte pohledy? Znáte projekt Postcrossing?
Posíláte si papírové přání v rodině, ať už k narozeninám či ke Vánocům?

 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Bez komentáře jsou mí čtenáři jako vzduch...dáš mi vědět, že jsi tu byl?