13 března 2021

DÁVKOVAČ sladkostí pro mlsné jazýčky

Každá rodina má svého člena, kterému se prostě nezavděčíte žádným dárkem.

Tento článek vypráví o tom, jak vytvořit dárek, který má naději. 

Snadno a rychle.

A nepotřebujete k tomu skoro nic.

Opravdu.

Skoro nic.

Každá rodina má svého člena, kterému se prostě nezavděčíte žádným dárkem. Ať už je sebedražší, sebenápaditější, sebeúžasnější, prostě a jednoduše nemáte šanci. Reakce vás nikdy neuspokojí, ještě z toho budete v depresi. Ano, vymýšlet něco pro takové osoby je věc těžká. Každopádně čím víc úsilí do toho většinou dáte, tím větší bude vaše zklamání. Nesýčkuju. To je prosím má zkušenost. Několikaletá.

A jak roky plynou, už vím, nad čím nemá cenu uvažovat vůbec. Zároveň se mi výběr zúžil do následujících kategorií: 

1.NUTNĚ POTŘEBUJE (něco se rozbilo, pokazilo, nejde to spravit, takže se shání náhrada) - tohle je však výjimečný případ, neboť náš tatínek jako všeuměl si opraví skoro cokoliv nehledě na vážnost pokazení.

2.JÍDLO - když nevyjde možnost 1., pak nejvíce uspějete s něčím jedlým. Zde pocítíte zadostiučinění, když obdarovaný se o pokrmu vyjádří pozitivně nebo to jistí blažený (dobře, nepřehánějme to, spokojený) výraz na tváři.

3.ZÁŽITEK - tuto možnost v aktuální situaci poměrně úspěšně eliminuje situace. Navíc i tady trefit se (nejen do vašeho rozpočtu ale i) do vkusu je strašně těžké.

Pro tento projekt jsme využili možnosti 2. Máte-li tedy doma někoho, kdo rád sladké, ale neměl by to všechno sníst na posezení, zde je návod na dávkovač.


POTŘEBUJEME:

  • obyčejnou kartonovu krabici (+ případné kartovoné održky navíc jsou vítány)
  • KPZtka správného kutila: lepidlo, nůžky, izolepu
  • náplň, tedy preferované sladkosti (které se ideálně vlezou do krabice, mají, co nejpodobnější rozměry...ideálem je tvar plochého kvádru, tzn. čokolády, oplatky, Tofiffee...)
  • papír se vzorem (který vám pomůže zamaskovat připadné chyby a dodá krabici dechberoucí vzhled)
  • fixy (na případné věnování, napsání návodu na použití,...)

POSTUP:

  1. Vezmete si nakoupené sladkosti, zhodnotíte, jestli se opravdu vlezou do krabice (tento bod je opravdu důležitý) a naskládáte je na sebe až vám vznikne komín. 
  2. Mezi jednotlivé kusy sladkostí v komínu vložíte odstřižek kartonu, který bude mít velikost dna vaší krabice (zaručí, že případné menší sladkosti nebudou propadávat mezi patry, které díky odstřižkům vytvoříte)
  3. Následně pomocí kutilské KPZtky upravíte velikost krabice tak, aby se tam tak akorát vešel váš komín sladkostí (klidně prabice může být malinko vyšší)
  4. Na přední straně zhotovíme otvor přesně tak široký a tak vysoký, aby ním prošla i ta největší dobrota z vašeho komínu.
  5. Teď je čas do krabice vložit náš připravený komín, krabici zalepit, odekorovat tak, abyste zamaskovali všechno, co se vám nepovedlo.
  6. Celý dárek vyšperkujeme vtipným návodem na použití, popř. věnováním


A teď jen s napětím sledovat, jestli to toho vašeho náročného morouse potěší. Když ne, zkusili jste to.

Mám pro vás ale dobrou zprávu - za rok to můžete zkusit znovu! 

Jestli vás zajímá, jaký úspěch měl tento dárek u nás...tak budoucí tchán si hned postěžoval, když jsme ho pokárali, že smyslem dárku není sníst všechno najednou. Ale zdálo se mi, že byl aspoň trochu nadšen množstvím sladkostí, které krabice obsahovala. Popravdě raději nezkoumám, kolik gramů sladkostí zmizelo a za jakých čas. Neboť by to byl dozajista zápis do Guinessovy knihy rekordů.

Další náročný brzyobdarovaný pán svůj dárek ještě neměl přiležitost dostat. Ale očekávám velmi podobnou reakci té první.

Svěřte se - kdo je u vás v okolí věčně neuspokojitelný morous? 

A dostal někdy dárek, který ho zaručeně dostal?

 

6 komentářů:

  1. Tak tohle je úžasné, ale zrovna čokoláda, to je tak dárková trefa akorát pro mě a skončila by ve mě hned, dávkovač nedávkovač :D
    U nás morousové nejsou, ale přemýšlím, že na další Vánoce budu též kutit něco originálního, od muže mamka nám vždy dává nějakou vlastnoručně vyrobenou srandu, tak se pomalu ladím na její super vlnu a též něco vytvořím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že s dobrou čokoládou bych si taky poradila na posezení :DDD Ale proto jsem tam dávala i různé čokoládové týčinky, oplatky a menší věci ;)
      Je super mít kolem sebe takové lidi, mě to taky strašně inspiruje a naladí mě to k tvoření :)

      Vymazat
  2. Wow! To je geniální! Kdybych u nás vyrobila něco takového, do večera by všechno bylo pryč :D! Moc hezké DIY, už vím, co ségra dostane k příštím Vánocům ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že strašně záleží na rodině a jejich členech :DD U nás, kdyby to objevili někteří, tak to zmizí do minuty ;)
      Jsem ráda, že jsem tě inspirovala♥

      Vymazat
  3. Zajímavý nápad na dárek.

    OdpovědětVymazat

Bez komentáře jsou mí čtenáři jako vzduch...dáš mi vědět, že jsi tu byl?