16 května 2024

MAŠMYŠ všedních dnů

 Není to překlep.

(píše osoba, co má články plné překlepů xDD)

Jedná se o volné pokračování kreativních zápisků ze života Tvořilky.

Volně navazující na Myšmaš všedních dnů z minulého roku.

 

S formátem nahodilých kreativních počinů, které si dle mého nezaslouží vlastní článek jsem vás seznámila už kdysi před Vánocema a to v článku 7 tipů na dárky (Edice 2021), který volně vystřídal myšmašový formát, jenž není limitován specifickým obdobím v roce.

Protože upřímně, co jsi budeme, tvořím celoročně, sice mám pocit, že už nen tolik jako dřív, že člověk se musí rozhodnout, co v daný den bude jeho prioritou, či náplní volného času, ale pořád je to jeden z mých nejmilejších koníčků. 

A většinou se o slovo tvoření přihlásí i samo - často nutností někomu něco vyrobit (protože prostě radjiě tvořím pro druhé, než sama pro sebe)

O človíčka na tom světě víc

Vyrábění přáníček určitě z mého blogu znáte, toto bylo velmi speciální. Kamarádce se narodil prvorozený synáček. Tedík. Na nebudu komentovat, že se jmenuje úplně stejně jako náš pes. Inu každý strůjce svého štěstí a štěstí dítěte, které se rozohdne pojmenovat :DD

Tak či tak, Tedík (jeden i druhý) je roztomilouš, docela dobře jsme si pokecali, když jsme se viděli poprvé. Ale než se tak stalo, byla mu i jeho rodičům zaslána oslavná korespondence k příležitosti jeho narození.

Přání se neobešlo bez náhodně zlaté rybky, co jsem vyhrabala mezi nálepkama (která plní přání), certifikátu pro Tedíkovy rodiče, že určitě budou těmi nejlepšími rodiči (protože myslím, že toto ujištění potřebuje nejedna prvorodička v rámci šestinedělí) a svačinkou v podobě lotusek pro mamku, protože jídlo navíc mi příjde jako taky dopbrý poporodní základ regenerace a šťastného vstupu do mateřství. Dále pak na fotkách můžete vidět jednoduchou ilustraci nalepenou na kartičku, kterou mám z Actionu, a počíst si i přáníčko (napůl v němčině), co blahopřání obsahovalo.

A moc nás potěšila zpětná vazba - měli jsme nejoriginálnější blahopřání! akže i mé srdíčko zaplesalo nejen při výrobě a kompletaci této drobné radosti.

Jak byste nepojmenovali svěho potomka?







Značkový notebook v akci

Věřím, že někteří z vás disponují elektronickou jedné nejmenované značky oslavující malvice. Díky jejich logu se jedná o prakticky nepřehlednutelný kousek. A ta z náhlého popudu jsem se rozhodla, že jednomu milovníkovi hrošíků taktéž na míru označím jím používanou elektroniku. Protože proč by se měly na světě oslavovat jen malvice, když můžou být oslavováni i hroši?

Pár minut, z jedné strany potištěný papír, pastelky, fixy a kus izolepy. A nepřehlednutelné logo je na světě. Teď opravudn ikdo nemůže tvrdit, že se nejedná o značkovou elektroniku. Navíc unikátní svého druhu. 

A dovolila jsem si k tomu udělat i velmi decentní krytí na webkameru. Izolepa je jenom shora, takže cedulka jde snadno odklopit, když se třeba kameru využít. Žádné velké odlepování není třeba.

Co vy a značkové produkty? Potrpíte si na nějakou značku nebo vám je to šumák a orientujete se podle ceny/kvality?



 

Odličováky a tak dále...

Jeden ze super dárků a způsobů, jak recyklovat staré a měkkounké látky (či náhodné již na cimprcampr proděravěné kusy oblečení), jsou odličováky. Přiznám se bez mučení - nelíčím se. Takže vlastně já osobně odličováky nepotřebuju. Na druhou stranu už párkrát mě zachránily, když jsem potřebovala něco otřít a došly kapesníčky (takže jsou trvalou součástí mé KPZtky v batohu). A jsou skvělý způsob, jak se odreagovat a vděčným dárkem.

Takže nemusíte nutně vždy šít na stroji, občas šiju "růčo" a to kolikrát i ve vlaku anebo jen tak doma u nějakého filmu či seriálu. Skvěle se u toho vypíná hlava. U čeho rádi vypínáte?

Trošku z jiného soudku - musím se pochlubit shodou náhod či řekněme osudovou přípravou mého nejmilejšího nápoje. 

Jsou lidé, co pijou kávu na hektolitry, mě kávová chuť nelahodí a je mi ryze odporná. Co ale ušetřím na kávě, často vrazím právě do hořkého kakaa. To si podle aktuální chuti a požadavků těla namíchám s cukrem, medem, skořící...na co je zrovna chuť.

A tohle prosím vzniklo čirou náhodou při přípravě onoho nápoje bohů. Jin a jang. Ne, nejedná se o instafotku, kde bych si půl dne hrála s rozložených sypkých surovin ve sklenici. Jak jsem to nasypala, tak jsem to vyfotila. A nemůžu neříct, že tento nápoj se občas nepodílí na mém znovunalzení rovnováhy po těžkém dni.

Ne, nejsem závislá. Teď jsem třeba pořádné kakao neměla týden a půl. Odhadem. Ale je to pro mě příjemný zdroj horčíku a něčeho sladkého a čokoládové, co krásně vyblancuje moji chuť na sladké. 

Bojujete s chutí na sladké?

Další přání - tentokrát ke svatbě. Co může být romantičtějšího než žabí duo? Filcové žabí samolepky, troška dokreslení propiskou a příznám se, že se jedná o moji velmi oblíbenou ilustraci. Jsem stračně ráda, že ji mám na fotce a udělalo přání radost :)
Pokud je něco, co mě nebaví kupovat, je to oblečení. A boty. Vybírání bot je nejzdlouhavější proces a něco, co odkládám tak dlouho, až se jedná o záležitost nezbytnou. Tohle bavlněné triko se na mě usmálo, když jsem jednou procházela Gate. A má krásnou myšlenku.
Kdo v tom  taky vidí Napoleona Bonaparte ve 21. století?
Epipí swap byla událost, které se mi nedávno podařilo účastnit. A nelituju to - bylo to moc pěkné. Víc takových akcí. Někdy se vám o tom rozepíšu víc. Každopádně toto jsou moje úlovky - ofiko Epipí washi páska, dvě vánoční, králíčkové papírky na poznámky a křídová tabulka, na které bude brzo nějaký krásný citát!
Fandíte hokeji? Sledujete mistrovství? Já objevila Fleppi samolepky a těchto prohledů jsem letos udělala opravdu hodně xD Ano, tyto samolepky nadchly i antisamolepkáře v naší rodině a takový rozpis jim udělla obrovskou radost.
Jak se máte? Co je u vás nového?
Co vám uděllao poslední dobou radost?
Co jste vyráběli naposledy?

Budu moc ráda, když se podělíte v komentářích :)

6 komentářů:

  1. značka oslavující malvice :D :D já od ní mám telefon a žádnej zázrak to teda není :D značky obecně vůbec neřeším... tvůj hrošíkovej noťas je boží! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já většinou neřeším značky. Určitě ne u elektroniky, kdy je třeba číst recenze, co který stroj dokáže a co ne, než se upnout na nějaké logo.
    Tvé výtvory se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten certifikát k rodičovství je skvělý nápad :) Na značkovou elektroniku si nepotrpím, ale jsem vlastníkem apple telefonu, protože má prostě parádní foťák :) Včera jsem se zase vrátila ke scrapbookingu, tak mám velkou radost.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Jako vždy parádní článek u kterého jsem se hezky zasmála. Jing a jang, nebo Bonaparte - úplně přesné :D Značky neřeším a taky se nelíčím :D a kafe taky nepiju, ale to víš :D Kakao je skvělé, mám ho ráda už od malička :) <3 a sladkosti mám taky moc ráda, až moc :DD měla bych to omezit... Teď ve zkouškovém jich bylo potřeba dost :D ale naštěstí už mám prázdniny :)

    OdpovědětVymazat

Bez komentáře jsou mí čtenáři jako vzduch...dáš mi vědět, že jsi tu byl?